Muffins νηστίσιμα με ταχίνι, πορτοκάλι και σταφίδες

Muffins νηστίσιμα με ταχίνι, πορτοκάλι και σταφίδες

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 500 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κ.γ. μπέικιν
  • 2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. ταχίνι
  • 1/2 κούπα σταφίδες μάυρες
  • 2 κ.σ. κακάο

για το γλάσο

  • 1/2 φλ. καφέ χυμό πορτοκάλι
  • άχνη ζάχαρη
  • ξύσμα από πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη χτυπάμε τη ζάχαρη με το ταχίνι και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού αφού έχουμε διαλύσει σ' αυτό τη σόδα. Σε μία άλλη λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο. Ρίχνουμε στο μίγμα ζάχαρης/ταχινιού εναλλάξ χυμό πορτοκάλι και αλεύρι χτυπώντας με το μίξερ χειρός.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες. Γεμίζουμε τις φόρμες muffins και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε αέρα για 30'.

Αφού κρυώσουν ετοιμάζουμε το γλάσσο. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το χυμό πορτοκαλιού με άχνη ζάχαρη όσο πάρει ώστε να μη ρέει, αλλά να είναι σταθερό. Γαρνίρουμε τα muffins και στολίζουμε με ξύσμα από πορτοκάλι.

Πηγή: thegastrin

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο