Κρέμα σοκολάτα – Budino al cioccolato

Κρέμα σοκολάτα – Budino al cioccolato

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 70 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. κορνφλάουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη ψιλή (caster sugar ή κρυσταλλική ζάχαρη περασμένη λίγο στο μπλέντερ)
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • Λίγο ρούμι για τα φορμάκια
  • 1 κούπα σαντιγί
  • Κερασάκια και μαρμελάδα φράουλα ή βύσσινο

Εκτέλεση

Ανακατώνουμε σε βαθύ μεταλλικό ή πήλινο μπωλ το αλεύρι, το κορν φλάουρ  και  τη ζάχαρη.

Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο και μόλις πάρει μια βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα, κομμένα σε μικρά κομμάτια. Αφήνουμε να λιώσουν λίγο και ανακατεύουμε να διαλυθούν.

Ρίχνουμε το μίγμα με τα ξηρά υλικά λίγο λίγο στο γάλα και ανακατώνουμε  με το σύρμα μέχρι να μη μείνουν καθόλου σβώλοι. Επιστρέφουμε το μίγμα στη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ενώ συνέχεια ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Μόλις αισθανθούμε ότι άρχισε να πήζει και δούμε να εμφανίζονται οι πρώτοι κρατήρες στην επιφάνεια, αποσύρουμε.

Τοποθετούμε μπροστά μας ένα μεταλλικό μπωλ (ή μια άλλη κατσαρόλα) και αδειάζουμε εκεί την κρέμα αφού την περάσουμε από μια σίτα με χοντρές τρύπες για να μείνει λεία.  Σκεπάζουμε αμέσως με διάφανη μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα.

Αλείφουμε τα τοιχώματα από 6 μικρά φορμάκια με λίγο ρούμι, στραγγίζουμε και γεμίζουμε με την κρέμα. Καλύπτουμε με λίγη διάφανη μεμβράνη. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες και καλύτερα για ένα ολόκληρο βράδυ.

Πριν σερβίρουμε, βράζουμε νερό και βυθίζουμε μέχρι τη μέση τους τα φορμάκια για 1 λεπτό. Αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε εύκολα. Γαρνίρουμε με σαντιγί και μαρμελάδα. Από τη Σόφη Τσιώπου.

Πηγή: lenafusion

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο