Τζίντζερ κέικ

Τζίντζερ κέικ

Υλικά

  • 300 γρ. μαργαρίνη και ακόμη λίγη για τη φόρμα του κέικ 
  • 400 γρ. golden syrup*
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 130 γρ. απλό αλεύρι
  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 στρόγγυλο κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 1 στρόγγυλο κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 110 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη – soft dark brown sugar
  • 1 ½ κουταλάκια σόδα του φαγητού (διαλυμένη σε 175 ml χλιαρό νερό)

* σε deli super makets ή διαβάστε τη σημίωση** 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150⁰ C. Αλείφετε με μαργαρίνη μια στρογγυλή φόρμα του κέικ, 26 εκ., και τοποθετείτε στη βάση ένα φύλλο λαδόκολλα ψησίματος.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε σιγά τη μαργαρίνη με το golden syrup** . Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Διαλύστε τη σόδα του φαγητού σε χλιαρό νερό.
Χτυπάτε το αυγό. Στον κάδο ανάμιξης κοσκινίζετε μαζί τα αλεύρια, το τζίντζερ, την κανέλα, το αλάτι  και ρίχνετε τη μαύρη ζάχαρη.

Αρχίστε το χτύπημα στο μίξερ και ρίξτε το αυγό. Μετά ρίξτε λίγο λίγο το υγρό μίγμα μαργαρίνης και golden syrup. Προσθέστε τώρα και το νερό με τη σόδα.
Ρίξτε το υγρό μίγμα στη φόρμα του κέικ και χτυπήστε λίγο τη φόρμα στο τραπέζι για να ισιώσει και να φύγουν φυσαλίδες από αέρα. Βάλτε στο φούρνο και ξεχάστε το για περίπου 1 ώρα. Ανοίξτε και αν χρειαστεί, ψήστε για ακόμη 5 λεπτά.

Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το για 10-15 λεπτά να κρυώσει. Μετά ανοίξτε τη φόρμα και βγάλτε το κέικ εκεί όπου θα το διατηρήσετε.

** Εάν δεν υπάρχει golden syrup, θα βάλετε μελάσα 2 κουταλιές της σούπας, γλυκόζη και σιρόπι από γλυκό κουταλιού (εγώ είχα κολοκύθι), στην ίδια ποσότητα των 400 γρ. Όταν το έκανα, κατά λάθος έριξα και τα καρύδια που ήταν μέσα στο γλυκό κουταλιού. Ήταν ένα πολύ πετυχημένο λάθος! Από τη Σόφη Τσιώπου.

Πηγή: lenafusion

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο