Απίστευτο Ιαπωνικό cheesecake με τρία υλικά!

Απίστευτο Ιαπωνικό cheesecake με τρία υλικά!

Για να φτιάξετε αυτό το πανεύκολο ιαπωνικό cheesecake, θα χρειαστείτε μόνο τρία υλικά.

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 120 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 120γρ. τυρί κρέμα

Θα χρειαστείς άχνη για από πάνω

Εκτέλεση

Λιώσε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Χώρισε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδι. Όταν λιώσει η σοκολάτα, ρίξε την κρέμα τυριού και ομογενοποίησε και κατόπιν τους κρόκους και ανακάτεψε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Χτύπα τα ασπράδια να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίξε τη μαρέγκα σε τρις χρόνους στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας καλά αλλά απαλά για  να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Πριν το φουρνίσεις χτύπησε το σκεύος δύο, τρις φορές στο πάγκο για να φύγουν οι φουσκάλες που έχει μέσα το μείγμα.

Σε ένα ταψί ή πυρέξ διαμέτρου 26-28 cm στρώνουμε στο πάτο ένα καλά λαδωμένο χαρτί και περιμετρικά, εσωτερικά μια λουρίδα 10 cm ύψους. Άδειασε το υλικό στο σκεύος. Στο ταψί του φούρνου βάλε δύο δάχτυλα ζεστό νερό και τοποθέτησε το σκεύος με το γλυκό μέσα στο ταψί.

Σε προθερμασμένο φούρνο ψήσε το γλυκό σε τρις διαφορετικούς χρόνους. Στους 170 για 15 λεπτά, στους 160 για 15 λεπτά και με το φούρνο σβηστό με όση θερμοκρασία έχει για άλλα 15 λεπτά.

Ξεφουρνίζεις, ραντίζεις με άχνη και αφού σταθεί για λίγο το γλυκό μπορείς να σερβίρεις

Το βίντεο που ακολουθεί είναι πολύ κατατοπιστικό. 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο