Μπράουνις με σοκολάτα και αλάτι

Μπράουνις με σοκολάτα και αλάτι

Υπάρχουν …άπειρες συνταγές για μπράουνις αλλά αυτή είναι μάλλον η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή με καταπληκτική σοκολατένια γεύση η οποία μαζί με το αλάτι κάνει… εντύπωση. Δώστε προσοχή στη σοκολάτα, να έχει περιεκτικότητα πάνω από 75% κακάο, και το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένα υπέροχο και σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Υλικά

  • 85 gr. σοκολάτα με περιεκτικότητα κακάo πάνω από 75%, χοντροκομμένη
  • 115γρ. βούτυρο και λίγο ακόμα για το βουτύρωμα του ταψιού
  • 265γρ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φασόλι βανίλιας ή 5ml εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γ. νιφάδες αλατιού
  • 85γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Στρώνουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος ώστε να περισσεύει λίγο γύρω γύρω και περνάμε το χαρτί με λίγο βούτυρο.

Βάζουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπωλ το οποίο τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Προσέχουμε ο πάτος του μπώλ να μην έρχεται σε επαφή με το νερό στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν η σοκολάτα με το βούτυρο και αποσύρουμε όταν ακόμα υπάρχουν κομματάκια συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μπωλ και ανακατεύουμε. Στη συνέχει προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα ανακατεύοντας και το αλάτι. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά ώστε να έχουμε μια ομοιόμορφη «ζύμη». Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπωλ στο ταψί και το κουνάμε ώστε το μείγμα να είναι επίπεδο και ομοιόμορφο.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά έως ότου τρυπώντας το μπράουνις με μια οδοντογλυφίδα, αυτή να βγαίνει καθαρή. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το μπράουνις στο μέγεθος που μας αρέσει.

Μπορούμε να τα σερβίρουμε κρύα ή αφού τα ζεστάνουμε πρώτα, με σιρόπι σοκολάτα, παγωτό ή ότι άλλο θέλουμε.

Πηγή: demideli

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο