Φτιάξε το δικό σου, σπιτικό, λιμοντσέλο

Φτιάξε το δικό σου, σπιτικό, λιμοντσέλο

Το πιο αγαπημένο λικεράκι που προσφέρεται ως κέρασμα στις επισκέψεις και στο τέλος κάθε γεύματος μαζί με το γλυκό και κερδίζει με τη δροσιά και το υπέροχο άρωμα του.

Υλικά

για το σιρόπι

  • 8 λεμόνια με αρωματική φλούδα
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 750ml βότκα
  • 200ml νερό
  • 200γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένετε πολύ καλά τα λεμόνια. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρείτε μόνο το κίτρινο μέρος από τις φλούδες τους και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη.

Προσθέτετε τον πολτό στη βότκα, την οποία έχετε ρίξει προηγουμένως σε ένα ευρύχωρο βάζο. Το κλείνετε ερμητικά με το καπάκι και το αφήνετε για 6 μέρες σε σκοτεινό μέρος.

Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.

Σουρώνετε το μίγμα της βότκας περνώντας το από σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και προσθέτετε το κρύο σιρόπι. Μεταφέρετε το λικέρ σε μπουκάλι και το διατηρείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Πηγή: olivemagazine

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο