Παραδοσιακό ρωσικό γλυκό

Παραδοσιακό ρωσικό γλυκό

Παραδοσιακό ρωσικό γλυκό που σερβίρουν στο πασχαλινό τραπέζι. Υπήρχε δε από τον 17ο αιώνα.

Υλικά

  • 1 κιλό τυρί κρέμα
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, πολύ μαλακό (εκτός ψυγείου για αρκετές ώρες)
  • 800 γρ. φρουί γλασέ (ποικιλία) ψιλοκομμένα ή γλυκά του κουταλιού πλυμένα, στραγγιγμένα και κομμένα σε κύβους
  • 3 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το τυρί με την άχνη και το πολύ μαλακό βούτυρο. Προσθέτουμε τους κρόκους. Όταν σχηματιστεί μια λεία κρέμα, ρίχνουμε και τα φρουί γλασέ ή τα γλυκά του κουταλιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Καλύπτουμε με τουλπάνι μια βαθιά και στενή φόρμα (π.χ. για μπόμπες ή ακόμα και γυάλα), αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν. βάζουμε μέσα το μείγμα και καλύπτουμε με τις άκρες από το τουλπάνι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον, να σφίξει.

Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλουπάνι. Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο. 

 

Πηγή: steliosparliaros

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο