Τάρτα αμυγδάλου με κρέμα λευκής σοκολάτας

Τάρτα αμυγδάλου με κρέμα λευκής σοκολάτας

Υλικά

για τη τάρτα

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 500 γρ. αλεύρι
 γ.ο.χ.
  • 100 γρ. αμύγδαλο χωρίς φλούδα, καβουρδισμένο
  • 1 πρέζα βανίλιας
  • 10 ml ανθόνερο
  • 1 αυγό για άλειμμα

για την κρέμα

  • 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση

για την τάρτα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη ζύμη (εκτός από το αυγό για άλλειμα) μαζί στον πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για ένα με δύο λεπτά μέχρι να γίνει ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη.

Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 26 εκ. τοποθετούμε τη ζύμη μέσα και ανοίγουμε με τα χέρια τη ζύμη ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα. Μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη και με τον πλάστη σε φύλλο αλλά και με τα χέρια ανοίγει πολύ εύκολα.

Προσέχουμε το πάχος της ζύμης να είναι ομοιόμορφο σε όλη τη τάρτιέρα και με ένα πηρουνάκι καρφώνουμε ελαφρά τον πάτο της τάρτας σε αρκετά σημεία για να την εμποδίσουμε να φουσκώσει στο ψήσιμο.

Στρώνουμε μεμβράνη σταυρωτά επάνω στη ζύμη, ρίχνουμε μερικά όσπρια ή τα ειδικά βάρη για ψήσιμο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο, βγάζουμε τα βάρη και τη μεμβράνη και συνεχίζουμε να ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα η τάρτα.
Δύο λεπτά πριν βγάλουμε από το φούρνο τη τάρτα μας αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια της τάρτας μας με το αυγό ελαφρά χτυπημένο με τη βοήθεια ενός πινέλου. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

για την κρέμα

Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την άχνη στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί  πλήρως το μίγμα.

Αφαιρούμε από το κάδο του μίξερ και τη βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Αφού έχει κρυώσει η τάρτα μας, γεμίζουμε με τη κρέμα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Πηγή: akispetretzikis.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο