Πάβλοβα με καστανή ζάχαρη & σαντιγί με γιαούρτι

Πάβλοβα με καστανή ζάχαρη & σαντιγί με γιαούρτι

Υλικά

  • 3 ασπράδια
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού ξύδι
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 223 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 2 1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.Με οδηγό το πιάτο που θέλουμε να σερβίρουμε την πάβλοβα, σχηματίζουμε ένα κύκλο σε μια λαδόκολλα. Την γυρνάμε από την άλλη μεριά και την στρώνουμε σε ένα ταψί φούρνου.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την καστανή με την λευκή ζάχαρη.Σε ένα στεγνό και απολύτως καθαρό μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια. Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ένταση μέχρι να αφρατέψουν και να αρχίσουν να σχηματίζουν κορυφές. Ρίχνουμε βροχηδόν τις ζάχαρες και συνεχίζουμε να χτυπάμε, σε δυνατή πλέον ταχύτητα, μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Δοκιμάζουμε  μια μικρή ποσότητα με τα δάχτυλά μας αν έχει διαλυθεί. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύδι και κοσκινίζουμε το κορν φλάουρ. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα, ίσα μέχρι να ενσωματωθούν.

Χρησιμοποιούμε την μαρέγκα που έμεινε στους αναδευτήρες του μίξερ στις γωνίες από την λαδόκολλα, ούτως ώστε να στερεώσουμε έτσι την λαδόκολλα στο ταψί. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να "χτίσουμε" την μαρέγκα μας με μεγαλύτερη άνεση. Αδειάζουμε την μαρέγκα στην λαδόκολλα, εντός του σχεδίου, και σχηματίζουμε ένα κύκλο περίπου 3 εκατοστά μικρότερο. Η μαρέγκα θα απλώσει λίγο στο ψήσιμο.

Βάζουμε την μαρέγκα στον φούρνο και αμέσως χαμηλώνουμε στους 120 βαθμούς Κελσίου. Ψήνουμε για 2 ώρες και 15 λεπτά. Έπειτα σβήνουμε τον φούρνο, βάζουμε μια ξύλινη κουτάλα στην πόρτα του φούρνου για να την κρατήσουμε λίγο ανοιχτή και αφήνουμε την μαρέγκα μέσα στον φούρνο να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.

Λίγο πριν την σερβίρουμε ετοιμάζουμε την σαντιγί. Σε ένα παγωμένο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίζει και σφίγγει προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε μια πολύ σφιχτή σαντιγί. Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού και την κανέλα με το γιαούρτι και τα προσθέτουμε στην σαντιγί. Αναμειγνύουμε με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις.

Απλώνουμε την σαντιγί με το γιαούρτι πάνω στην μαρέγκα, διακοσμούμε με σποράκια ροδιού και σερβίρουμε αμέσως.
 

Πηγή: cookika

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο