Σάμαλι σιροπάτη!

Σάμαλι σιροπάτη!

Υλικά

  • 1/2 κιλό σιμιγδάλι χονδρό
  • 2 γιαούρτια στραγγιστά (2Χ200gr)
  • 1 γιαούρτι αγελαδίτσα (200gr)
  • 200γρ ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, ή 2 βανίλιες σε κάψουλες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου τριμμένη (tip: τρίβεται εύκολα στο multi με ελάχιστη ζάχαρη)

για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Ανακατέβουμε όλα τα υλικά με το χέρι πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα ταψί, το μέγεθος του οποίου πρέπει να είναι τέτοιο που το μίγμα να έχει περίπου 3 – 4 εκατοστά πάχος. Ψήνουμε για 30' λεπτά.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 10΄λεπτά, και το αφήουμε να κρυώσει.

Βγάζουμε από το φούρνο και χαράζουμε με μαχαίρι σε κομάτια ορθογώνια ή με σχήμα ρόμβου. Αμέσως ρίχνουμε σταδιακά το κρύο σιρόπι σε όλη την επιφάνεια του γλυκού, κουταλιά – κουταλιά, περιμένοντας κάθε κουταλιά να απορροφηθεί πριν ρίξουμε την επόμενη. Αφήστε το να κρυώσει

Απολαύστε το μόνο του ή με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι. 

Πηγή: greatfood

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο