Υλικά

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 250 ml κρύος εσπρέσο
  • 125 ml λικέρ καφέ
  • 200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • Σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια, να αφρατέψει. Ανακατεύετε το γιαούρτι με το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη, να αναμειχθούν καλά. Προσθέτετε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.

Στρώνετε σε φόρμα ή ταψάκι τα μισά σαβαγιάρ. Αναμιγνύετε τον καφέ με το λικέρ και με το μισό ραντίζετε τα σαβαγιάρ. Απλώνετε από πάνω το μισό μείγμα τυριού. Από πάνω τοποθετήτε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, πιέζοντάς τα ελαφρά. Ραντίζετε με τον υπόλοιπο καφέ και τέλος στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα.

Βάζετε για 3 - 4 ώρες στο ψυγείο (καλύτερα όλη νύχτα). Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε με σκόνη κακάο.