Τιραμισού*, παραδοσιακή Ιταλική συνταγή

Τιραμισού*, παραδοσιακή Ιταλική συνταγή

Υλικά

  • 400 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ
  • 120 γραμμάρια ζάχαρης
  • 4 αυγά
  • 500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
  • Κακάο για πασπάλισμα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Καφές espresso

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε 3- 4 φλιτζάνια μέτριου espresso.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να ασπρίσουν. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μια ξύλινη κουτάλα το μασκαρπόνε και αναμείγνείουμε  με το μείγμα των κρόκων.

Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνει  σφιχτή ή μαρέγκα και τα προσθέτουμε  στο μείγμα του τυριού με τους κρόκους. Βουτάμε τα μπισκότα στον espresso μέχρι να νωτίσουν χώρις να χαλάσει η φόρμα τους

Ραντίζουμε τα μπισκότα με τόν καφέ  και από πάνω προσθέτουμε μια στρώση κρέμας. Ισιώνουμε με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με το κακάο και συνεχίζουμε με τόν ιδιο τρόπο αλλά  τώρα τοποθετόντας τα σαβαγιάρ χιαστί. Στο τελείωμα ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε με τη σπάτουλα.

Τέλος πασπαλίζουμε με το κακάο και το κρυώνουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες.

Tip: Η λέξη τιραμισού (Tiramisu) στα Ιταλικά σημαίνει «ανέβασε με» που σημαίνει μεταφορικά, κάνε με ευτυχισμένο.

Πηγή: drunktomatogreece

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο