Funnel cakes

Funnel cakes

Υπέροχοι, αφράτοι λουκουμάδες μου πραγματικά λιώνουν στο στόμα! 

Υλικά

  • Βούτυρο: 120 γρ. 
  • Ζάχαρη: 1 κουταλιά σούπας 
  • Νερό: 250 ml 
  • Αλάτι: 1 πρέζα 
  • Αλεύρι: 170 γρ. (για όλες τις χρήσεις) 
  • Αυγά: 4 μεγάλα ολόκληρα και επιπλέον 2 ασπράδια 
  • Ηλιέλαιο: μπόλικο για το τηγάνισμα (300 - 400 ml) 
  • Άχνη ζάχαρη: 100 γρ. περίπου για πασπάλισμα 

Εκτέλεση

Βάζετε σε κατσαρολάκι το βούτυρο, το νερό και τη ζάχαρη και το βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήνετε το μείγμα να βράσει. Μόλις βράσει, το κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε όλο μαζί το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. 

Βάζετε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και την χτυπάτε για λίγο να πέσει κάπως η θερμοκρασία της. Στη συνέχεια προσθέτετε ένα - ένα τα αυγά και τα ασπράδια, περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν προσθέσετε το επόμενο. 

Βάζετε το ηλιέλαιο με μικρό, βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνετε (αν έχετε θερμόμετρο, πρέπει να φτάσει τους 160 βαθμούς κελσίου). Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ με στρογγυλή μύτη, μικρότερη από 1 εκ. άνοιγμα. Κάνετε με το κορνέ μέσα στο λάδι κορδόνι με τη ζύμη σε κυκλικό, αλληλοκαλυπτόμενο σχήμα.

Τηγανίζετε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν (2 - 3 λεπτά) και τα γυρίζετε με προσοχή να ροδίσουν και από την άλλη. Τα βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. 

Πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη και τους σερβίρετε ζεστούς. 

Πηγή: radicio

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο