Υλικά 

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη + 5 κ.σ. για τα μήλα
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 5 μήλα
  • καρύδια

Εκτέλεση 

Κόβετε τα μήλα σε κομμάτια και τα ανακατεύετε με τις 5 κ.σ. ζάχαρη, την κανέλα και τα καρύδια. Σε ένα μπολ χτυπάτε με μίξερ ή με σύρμα το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το γάλα όλα μαζί. Προσθέτετε το αλεύρι, τις βανίλιες, το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύετε καλά.

 

Βουτυρώνετε πολύ καλά τη φόρμα για το κέικ και την αλευρώνετε. Ρίχνετε τα μισά μήλα. Προσθέτετε το μισό από το μείγμα του κέικ και έπειτα τα υπόλοιπα μήλα.

Τέλος ρίχνετε το υπόλοιπο μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 1 ώρα.Αφήνετε μέσα στην φόρμα για 15' και μετά αναποδογυρίζετε.