Cheesecake με σοκολάτα

Cheesecake με σοκολάτα

Υλικά

για τη βάση

  • 170 γρ. μπισκότα πτι-μπερ τριμμένα
  • 60 γρ. καρύδι τριμμένο
  • 110 γρ. βούτυρο λιωμένο

για τη γέμιση

  • 70 γρ. κουβερτούρα λιωμένη (στους 40ο C)
  • 170 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας-υγρή (προαιρετικά)

Εκτέλεση

για τη βάση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160ο C.

Τρίβετε τα μπισκότα και τα καρύδια στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο καλά.

Σε τσέρκι δαχτυλίδι ή σε φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι 20 εκ. βάζετε το μείγμα της βάσης και πιέζετε καλά ομοιόμορφα (αν χρησιμοποιήσετε τσέρκι, το τοποθετείτε πάνω σε λαμαρίνα και εκεί βάζετε τη βάση)

Ψήνετε για 10-12’ περίπου, βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά. Αν χρησιμοποιήσατε τσέρκι, μεταφέρετε προσεκτικά τη βάση σε πιατέλα.

για τη γέμιση

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύετε με το χέρι το τυρί Φιλαδέλφεια με την άχνη ζάχαρη και το αυγό μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Προσοχή να μη κτυπηθεί πολύ.

Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά. Αν χρησιμοποιήσουμε υγρή βανίλια, την προσθέτουμε κι αυτή κι ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε το τσέρκι ή τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 4 ώρες. Διατηρείται στο ψυγείο για 4 ημέρες.

Πηγή: wonderfoodland

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο