Cheececake με γιαούρτι και ανθότυρο

Cheececake με γιαούρτι και ανθότυρο

Υλικά

για τσέρκι 22cm

  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% (2 κεσεδάκια)
  • 400 γρ. νωπό ανθότυρο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη (χρησιμοποίησα με στέβια)
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 6 κουτ. σούπας μέλι ανθέων ή πορτοκαλιάς

για την βάση

  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 50 γρ. ψίχα από ωμά φιστίκια Αιγίνης
  • 80 γρ. βούτυρο

για την επικάλυψη

  • 1/4 κούπας (80 γρ) μέλι
  • χοντροσπασμένα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα φιστίκια.

Λιώνουμε σε μπεν μαρι ή στον φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο και το προσθέτουμε στα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά για να ποτίσουν και τα αδειάζουμε στο τσέρκι. 


Πατάμε με τα δάχτυλα μας τα μπισκότα, ούτως ώστε να καλύψουν ισόποσα την βάση. Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Στο μίξερ βάζουμε το γιαούρτι, το ανθότυρο, την ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το μέλι. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Εάν δεν έχουμε μίξερ χρησιμοποιούμε το μούλτι, χωρίζοντας τα υλικά σε δυο δόσεις. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στην βάση μπισκότα, στρώνουμε με μια σπάτουλα και βάζουμε στο ψυγείο, καλυμμένο με μεμβράνη, για τουλάχιστον 3-4 ώρες.



Πριν το σερβίρουμε ετοιμάζουμε την καραμέλα μελιού. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι και χρησιμοποιώντας θερμόμετρο καραμέλας, το ζεσταίνουμε μέχρι να φτάσει στους 100 βαθμούς Κελσίου. Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 1-2 λεπτά. - Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό καθώς μπορείτε και να χρησιμοποιήσετε το μέλι απευθείας.

Καλύπτουμε την επιφάνεια του cheesecake με την καραμέλα μελιού και πασπαλίζουμε με χοντροσπασμένα φιστίκια. 
Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε. Δημιουργία και εκτέλεση από την Αγγελική του cookika.com
 

Πηγή: cookika

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο