Λαχταριστό αμυγδαλάτο κέικ με cottage

Λαχταριστό αμυγδαλάτο κέικ με cottage

Υλικά

  • 190 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ/γ baking powder
  • 1 κ/γ baking soda
  • 3/4 κ/γ αλάτι
  • 120 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 2 αβγά
  • 190 γρ ζάχαρη
  • 1 κτγ απόσταγμα αμυγδάλου
  • 90 γρ flair cottage cheese
  • 80 γρ αμυγδαλοψιχα φιλέ αλεσμένα στο multi
  • συν άλλα περίπου 50 γρ αμυγδαλοψιχα φιλε
  • Ζάχαρη άχνη για να μπεί απο πάνω στο cake 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 185c.

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα στέρεα υλικά. Χτυπάμε στο mixer τα αβγά με το βούτυρο και το Flair cottage cheeseμέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα 80 γρ αμύγδαλα και το απόσταγμα αμυγδάλου και χτυπάμε ξανά.

Αδειάζουμε το μείγμα του flair στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φορμα για cake 20 εκ. και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε το cake να κρύωσει και ψήνουμε τα υπολοιπα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Διακοσμούμε το cake πασπαλίζοντας με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη.

Πηγή: fage

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο