Τούρτα Μελιού

Τούρτα Μελιού

Η Ρωσική τούρτα μελιού “Μεντόβικ” είναι μια εύκολη και νόστιμη πρόταση για μια διαφορετική τούρτα γενεθλίων.

Υλικά

  • 1 κούπα ζάχαρη,
  • 2 αυγά
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές μέλι,
  • 2 κουταλάκια baking powder
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για τη γέμιση

  • 3 αυγά 
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1/4 κούπας βούτυρο 
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 

Εκτέλεση 

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τα αυγά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το μέλι,το μείγμα από το αυγό και τη ζάχαρη και το baking powder. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά . Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι έως ότου η ζύμη να μην κολλάει.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε επάνω στη λαδόκολλα. Τα καλύπτουν με πλαστικό περικάλυμμα για να παραμείνει ζεστό. Χρησιμοποιώντας αλευρωμένο πλάστη ανοίγουμε τις ζύμες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3-5 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά, το μέλι, και το βούτυρο για να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση και πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε το πρώτο φύλλο σε μια πιατέλα και από πάνω βάζουμε τη κρέμα. Συνεχίζουμε το ίδιο και για τα άλλα τρία φύλλα. Το πέμπτο φύλλο το θρυμματίζουμε και το βάζουμε πάνω από την τούρτα.

Πηγή: eykoles-syntages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο