Ζουμερή τούρτα Iνδοκάρυδου

Ζουμερή τούρτα Iνδοκάρυδου

Υλικά

για το κέικ

  • 5 ασπράδια αβγών
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ινδοκάρυδο
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι baking powder
  • Για το σιρόπι
  • 1 νεροπότηρο γάλα

για την κρέμα

  • 5 κρόκους
  • 4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. γεμάτες νισεστέ ή κορν φλάουρ
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • Για την επικάλυψη
  • σαντιγί (προαιρετικά)
  • ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Κέικ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη να γίνουν πηκτά σαν γιαούρτι. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι να μη φύγει ο αέρας. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 23×33εκ. ή μια στρογγυλή με διάμετρο 24εκ.

Βάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στις αντιστάσεις για 25 λεπτά. Έπειτα αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το τρυπάμε σε διάφορα σημεία,
με ένα πιρούνι και ρίχνουμε το γάλα.

Κρέμα

Ανακατεύουμε καλά σε ένα βαθύ μπολ τους κρόκους, τη ζάχαρη, το νεσεστέ, το αλεύρι και μια κούπα γάλα. Βάζουμε τις 3 κούπες γάλα και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε στο 1/3 τη φωτιά. Ρίχνουμε τα υλικά του μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσουν. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει. Απλώνουμε πάνω στο κέικ.

Χτυπάμε τη σαντιγί, αδειάζουμε πάνω από την κρύα κρέμα και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο. Μπορείτε, για πιο ελαφριά, να μη βάλετε τη σαντιγί και να πασπαλίσετε μόνο με ινδοκάρυδο.

Πηγή: giatros-in

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο