Ανάποδο light κέικ μπανάνας χωρίς λιπαρά

Ανάποδο light κέικ μπανάνας  χωρίς λιπαρά

Φτιάχτηκε από λάθος χωρίς λάδι γιατί ενώ το ζύγισα στο υλικά μου, δεν το έβαλα ποτέ τελικά στη ζύμη του κέικ μου. Παρόλα αυτά έγινε ένα πολύ νόστιμο και ζουμερό κέικ που δεν με έκανε ρεζίλι. Ας είναι καλά η λιωμένη μπανάνα που περιέχει στη ζύμη του η οποία το κάνει ελαστικό και ζουμερό. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, ιδιαίτερα αν αποφεύγετε τα λιπαρά και μετράτε τις θερμίδες.

Υλικά

για σκέύος δ. 23εκ.

  • 3 μπανάνες σχετικά σκληρές, καθαρισμένες και κομμένες κατά μήκος στη μέση
  • 3-4 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο
  • 200γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αβγά ή 3 μικρά
  • 2 καψουλάκια βανιλίνης
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 2 μπανάνες ώριμες (250γρ.) σε φέτες
  • 175γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 75γρ. καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε το ταψάκι σας και τοποθετείτε μέσα τις κομμένες μπανάνες με την κοίλα πλευρά από κάτω και την κομμένη από πάνω. Ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζετε με 25γρ. από τη ζάχαρη. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 5 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη ζύμη του κέικ: Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.

Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες με την πρέσα για τις πατάτες ή με ένα πιρούνι και σε τρίτο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τις βανίλιες.

Προσθέτετε τον πουρέ της μπανάνας στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύετε με το σύρμα. Σταματάτε να ανακατεύετε με το σύρμα και παίρνετε στο χέρι σας μια σπάτουλα. Ανακατεύετε μέσα πρώτα το μείγμα με το αλεύρι και μετά την καρυδόψιχα.

Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο προσεκτικά και αδειάζετε μέσα το μείγμα του κέικ και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ακόμη.
Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσει λίγο το κέικ, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το αφήνετε να κρυώσει πριν κόψετε κομμάτια και σερβίρετε.

Σημείωση: για να φτιάξετε το κέικ σας κανονικό θα χρειαστεί να προσθέσετε μετά τα αβγά και τη ζάχαρη και 175γρ. αραβοσιτέλαιο.

Πηγή: sweetly

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο