Σοκολατένιο γλυκάκι ψυγείου με φυστικοβούτυρο

Σοκολατένιο γλυκάκι ψυγείου με φυστικοβούτυρο

Υλικά

για τη βάση

  • 1 φλ. καρύδια
  • 2 φλ. ωμά αμύγδαλα
  • 12 βασιλικούς χουρμάδες
  • 3 κ.σ. ωμό κακάο
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι

για την κρέμα

  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ. σιρόπι αγαύης
  • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

Σε δυνατό μπλέντερ ή κουζινομηχανή χτυπάμε τα καρύδια μέχρι να γίνουν τρίμμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά (σταματάμε σε τακτά διαστήματα ώστε να απομακρύνουμε το μείγμα από τα τοιχώματα). Αν δεν έχουμε δυνατό μηχάνημα, καλό θα ήταν να μουλιάσουμε τους χουρμάδες πρώτα.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε μικρό ταψάκι ​(εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα ταψάκι 15x25 εκ), ​υπολογίζοντας η λαδόκολλα να προεξέχει αρκετά. Αυτό θα μας βοηθήσει να ξεφορμάρουμε το γλυκό στο τέλος. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα και​ πιέζουμε με τα χέρια μας να απλωθεί καλά στο ταψί​. Τοποθετούμε στο ψυγείο και συνεχίζουμε με τη κρέμα.

Χτυπάμε όλα τα υλικά της κρέμας στο μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο, για τουλάχιστον 2 ώρες. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και απολαμβάνουμε!

Πηγή: lovecooking

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο