Γλυκά πεϊνιρλί με πραλίνα και μπανάνα!

Γλυκά πεϊνιρλί με πραλίνα και μπανάνα!

Υλικά

  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
  • ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι
  • γάλα 300 ml
  • ζάχαρη 1 κουταλάκι γλυκού
  • αλάτι 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού
  • αυγό 1 μόνο τον κρόκο χτυπημένο
  • μπανάνες 1 - 2 τεμ κομμένες ροδέλες
  • πραλίνα σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα και το προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Θέλουμε η ζύμη να είναι μαλακή κι εύπλαστη που να ξεκολλάει από τα χέρια μας.

Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.Χωρίζουμε την ζύμη σε 10-12 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε σχήμα βαρκούλας με βάθος ώστε στην μέση να μπει η σοκολάτα. Κάνουμε τρυπούλες στην μέση  για να μην φουσκώσει κι αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

Αφού κρυώσουν ξεκινάμε να γεμίζουμε το κέντρο τους με πραλίνα ενώ από πάνω βάζουμε ροδέλες μπανάνας.

Πηγή: chefoulis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο