Bread rools με κανέλα

Bread rools με κανέλα

Υλικά

12 rools

  • 250 ml γάλα
  • 1 κυβάκι νωπή μαγιά
  • 3 αυγά
  • 580 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 90 γρ. μαργαρίνη
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι

για την γέμιση 

  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση

Σε χλιαρό γάλα λιώνετε την μαγιά. Προσθέτετε τα αυγά, την μαργαρίνη και την ζάχαρη και χτυπάτε με ένα σύρμα.

Στο αλεύρι ανακατεύετε το αλάτι και το προσθέτετε σιγά σιγά στο παραπάνω μείγμα.Καλό θα ήταν να ανακατέψετε με τον ειδικό γάντζο του μίξερ γιατί είναι μια ζύμη μου κολλάει πολύ.Σκεπάζετε με πετσέτα και αφήνετε 2 ώρες να φουσκώσει.

 

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε την ζάχαρη με την κανέλα και παράλληλα λιώνετε την μαργαρίνη. Σε πολύ καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε την ζύμη σε ορθογώνιο περίπου 20x30. Βουτυρώνετε την επιφάνεια με ένα πινελάκι. Πασπαλίζετε με την ζάχαρη και την κανέλα.

 

Τυλίγετε σε ένα σφιχτό ρολό και κόβετε το ρολό σε 12 φέτες.Βάζετε τα ρολάκια σε βουτυρωμένο ταψί. Αφήνετε 30 λεπτά να φουσκώσουν. Ψήνετε στους 180 C για 25-30 λεπτά.

Πηγή: cookcool

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο