Υλικά 

  • 5 ασπράδια αυγών
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 1 single espresso
  • 1 1/2 κ.σ. παλαιωμένο τσίπουρο (ή κονιάκ, brandy, λικέρ)
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση 

Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.(8'-10' με το μίξερ).  Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε μέσα στη σοκολάτα κουταλιά κουταλιά την μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. 

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ για 7' και μόλις γίνει σαντιγύ προσθέτετε το παλαιωμένο τσίπουρο, το ξύσμα και τον espresso και χτυπάτε για ακόμη 2'. Τέλος αναμειγνύετε τα 2 μείγματα πάλι με το χέρι απαλά. 

Μοιράζετε σε μπολάκια και αφήνετε την μους στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρετε. Γαρνίρετε με λίγο κακάο, κρυσταλική ζάχαρη και ξύσμα πορτοκαλιού.