Eλβετικό κέικ καρότου με γλάσο

Eλβετικό κέικ καρότου με γλάσο

Υλικά

  • 5 κρόκοι αυγών
  • 5 ασπράδια αυγών
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 300 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη 
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. κιρς (απόσταγμα από κεράσια) ή λικέρ της αρεσκείας μας
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι

για το γλάσο

  • 40 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 80 γρ. άχνη ζάχαρη
  • χυμός από 1 λεμόνι 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν’αφρατέψουν. Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το καρότο και την αμυγδαλόσκονη, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Συνεχίζουμε με το κορν φλάουρ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπέικιν πάουντερ και το ποτό. 

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα, την οποία ενσωματώνουμε έπειτα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις. 

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ., βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 60 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. 

γλάσο
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με τη μαρμελάδα, την οποία απλώνουμε σε λεπτή στρώση. Σε ένα μπολ ανακατεύόυμε την άχνη με το χυμό λεμονιού με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα λείο γλάσο και μ’αυτό γλασάρουμε το κέικ. Αφήνουμε κατά μέρος να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε.

Πηγή: missbloom

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο