Εύκολη πουτίγκα με πραλίνα φουντούκι, κρουασάν και μπανάνα

Εύκολη πουτίγκα με πραλίνα φουντούκι, κρουασάν και μπανάνα

Υλικά

  • 4 κρουασάν
  • 2 ώριμες μπανάνες σε πουρέ
  • 1.5 φλιτζάνι πραλίνας φουντουκιού
  • 4 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Frangellico (λικέρ)
  • Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Κόψτε τα κρουασάν στη μέση και απλώστε στο καθένα τη νουτέλα και τη μπανάνα. Κλείστε τα κρουασάν και κόωτε τα σε τρία ή τέσσερα κομμάτια. Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά, το γάλα, την  κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια, το εκχύλισμα αμυγδάλου, το frangellico και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Τοποθετήστε τα κομμάτια των κρουασάν σε μικρές θήκες και ρίξτε το μίγμα των αυγών επάνω από όλα διασφαλίζοντας ότι το κρουασάν καλύπτεται καλά. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να μουλιάσει για 30 λεπτά.

Ψήστε στους 180 βαθμούς στο φούρνο για 25 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.

Πηγή: missbloom

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο