Μια απλή, πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά, για μια υπέροχη βελούδινη Ιταλική “budino”. Πουτίγκα με Nutella. Μια ανάλαφρη, δροσερή κρέμα με πλούσια μεταξένια γεύση που σίγουρα θα απολαύσετε. 

Υλικά 

  • 800 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
  • 500 γρ. (1 βάζο) Nutella
  • 2 1/2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 1 κ.σ. ζεστό νερό
  • Για γαρνίρισμα:
  • σαντιγί, σκόνη κακάο, ξηροί καρποί (προαιρετικά)

Εκτέλεση 

Βάζετε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, τη κρέμα γάλακτος με τη Nutella και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η Nutella και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.

Σε μεταλικό μπολ βάζετε τη 1 κ.σ. ζεστό νερό και τη ζελατίνη και το τοποθετείτε σε μπεν μαρί. Το ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει τελείως η ζελατίνη. Ρίχνετε τη λιωμένη ζελατίνη στο μείγμα Νουτέλας / κρέμας γάλακτος και ανακατεύετε συνεχώς να ενσωματωθεί.

Παίρνετε 6 ποτήρια (χωρητικότητας 3/4 φλ. τσαγιού περίπου])και τα γεμίζετε ισομερώς με τη κρέμα. Τοποθετείτε τη κρέμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Σερβίρετε γαρνίροντας προαιρετικά, με σαντιγί, σκόνη κακάο, ξηρούς καρπούς.