Tiramisu on ice!!!

Tiramisu on ice!!!

Ο ευρηματικός barista Κωνσταντίνος Καμπάκης, «βάζει» το αγαπημένο μας τιραμισού στο ποτήρι!

Υλικά

  • 150ml φρέσκο γάλα
  • 50ml espresso χλιαρό
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκή σοκολάτα λιωμένη
  • 30ml σιρόπι tiramisu*
  • σαντιγί 
  • 10-12 μεγάλα, σκληρά παγάκια

για τη γαρνιτούρα

  • σιρόπι σοκολάτας
  • κακάο σκόνη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ το γάλα, τον καφέ, τη σοκολάτα, το σιρόπι και τον πάγο. Χτυπάμε μέχρι το μίγμα μας να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει τη frozen μορφή του. Με το σιρόπι σοκολάτας γαρνίρουμε το ποτήρι, το οποίο γεμίζουμε με το μίγμα μας. Τοποθετούμε τη σαντιγί και πασπαλίζουμε από πάνω με κακάο.

*Σιρόπι τιραμισού βρίσκουμε σε ενημερωμένες κάβες και ηλεκτρονικά καταστήματα με είδη για μπαρ (barista.gr,wine24shop.gr, barequip.gr).

Πηγή: gastronomos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο