Πανακότα με γέμιση σοκολάτα!

Πανακότα με γέμιση σοκολάτα!

Υλικά

για τη γέμιση

  • 3 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. νερό
  • 45 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
  • 25 γρ. κακάο
  • 150 γρ. ζελέ ουδέτερο (σε μαγαζιά με πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής και σε ζαχαροπλαστεία)

για την πανακότα

  • 25 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 400 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο ή την κατάψυξη

Εκτέλεση

Γέμιση: 

Μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν. Παράλληλα, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως τη ζελατίνη, αφού τη στύψουμε για να στραγγίσει. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το κακάο, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο με το ουδέτερο ζελέ. Ομογενοποιούμε με ραβδομπλέντερ και σουρώνουμε το μείγμα. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να σταθεί καλά.

Πανακότα:

Μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε παγωμένο νερό για να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη, αφού τη στύψουμε για να στραγγίσει. Ανακατεύουμε να λιώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος.

Ομογενοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 - 10 φόρμες ώστε να γεμίσουν μέχρι τη μέση. Τις βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν (1 ώρα). Θα μας περισσέψει μείγμα, το οποίο δεν βάζουμε στο ψυγείο γιατί δεν θέλουμε να πήξει μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Βγάζουμε τα φορμάκια από την κατάψυξη, μοιράζουμε τη γέμιση (στο κέντρο της πανακότας), προσέχοντας να μην ακουμπάει στα πλαϊνά της φόρμας (για να μη φαίνεται όταν ξεφορμάρουμε), και την καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα της πανακότας που είχαμε αφήσει εκτός ψυγείου (αν έχει πήξει, το ζεσταίνουμε ελαφρώς ή, ακόμα καλύτερα, ανακατεύουμε να ρευστοποιηθεί).

Βάζουμε τις φόρμες στο ψυγείο για 4 ώρες, ώστε να πήξουν οι πανακότες. Ξεφορμάρουμε βουτώντας τις φόρμες στιγμιαία σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζουμε. 

Πηγή: glykesistories

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο