Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο μπισκότο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 420 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 590 ml γέμιση μηλόπιτας
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • Προαιρετικά έξτρα τριμμένο μπισκότο και σιρόπι καραμέλας

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το μπισκότο και τη ζάχαρη. Απλώνουμε σ’ ένα ταψί λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα. Το παγώνουμε.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε την κανέλα και την γέμιση της μηλόπιτας.

Απλώνουμε το μείγμα πάνω απ’ τη βάση που έχουμε παγώσει. Βάζουμε στην κατάψυξη για 12 ώρες προκειμένου να είναι έτοιμο το παγωτό.

Κόβουμε τη μηλόπιτα σε κομματάκια, πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και με σιρόπι καραμέλας.