Μπουρεκάκια με μήλα και χαλβά

Μπουρεκάκια με μήλα και χαλβά

Υλικά

  • 6 φύλλα για μπακλαβά
  • 3 πράσινα μήλα, σε κύβους
  • 500γρ. χαλβά βανίλια σε κύβους
  • 250γρ. καρύδια
  • 250γρ. σταφίδες
  • 200ml σπορέλαιο
  • 10γρ. κανέλα
  • ζάχαρη κρυσταλλική και άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε πρώτα το φούρνο στους 180°C. Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε τον χαλβά, τα ψιλοκομμένα καρύδια, τα μήλα σε κύβους, τις σταφίδες και την κανέλα.

Απλώνετε σε μια επιφάνεια το πρώτο φύλλο κρούστας και το αλείφετε με σπορέλαιο. Το πασπαλίζετε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο φύλλο κρούστας το οποίο επίσης λαδώνετε.

Στη συνέχεια, βάζετε γέμιση στις δυο άκρες του φύλλου, περίπου 300γρ. στην κάθε μια και το τυλίγετε προς το κέντρο.

Κόβετε με ένα μαχαιράκι το φύλλο στο σημείο που συναντιούνται τα μπουρέκια, τα αλείφετε με λάδι και διπλώνετε τις άκρες για να τα κλείσετε. 

Τα βάζετε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ξανθό χρώμα

 Αφού τα μπουρεκάκια σας ψηθούν, εάν έχουν βγάλει πολύ λάδι τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε. 

Πηγή: olivemagazine

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο