Tiramisu Mille-Crepe

Tiramisu Mille-Crepe

Υλικά

για την κρέμα μασκαρπόνε

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 470 ml τυρί μασκαρπόνε
  • 6 ασπράδια αυγών

για τις κρέπες

  • 3 ¾ φλιτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι
  • 8 αυγά
  • 5 κσ λιωμένο βούτυρο
  • 3 κσ ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 3 κσ αλεσμένο καφέ
  • Λάδι

για την επικάλυψη

  • Κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

κρέμα μασκαρπόνε
Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη. Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και χτυπήστε ελαφρά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Μ’ ένα κουτάλι προσθέστε τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα. Μόλις το μείγμα είναι ομοιογενές βάλτετο στο ψυγείο για 2 ώρες.

 κρέπες
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και τα αυγά. Προσθέστε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε ξανά.
Σιγά-σιγά, ρίξτε το γάλα στο μείγμα. Ανακατέψτε. Προσθέστε τον αλεσμένο καφέ ανακατεύοντας.

Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι από την ζύμη σε ένα καλά λαδωμένο τηγάνι, φροντίζοντας να απλωθεί το μείγμα σε όλο το τηγάνι. Μόλις πάρει χρώμα γυρίστε την κρέπα.

τελικό στάδιο
Τοποθετήστε μία κρεπα στη μέση μιας μεγάλης πιατέλας. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα κρέμας μασκαρπόνε από πάνω του. Σκεπάστε με μία ακόμα κρέπα. Επαναλάβετε την διαδικασία.

Τελειώστε με μια τελευταία κρέπα στην κορυφή και πασπαλίστε με την σκόνη κακάο. Αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μια μέρα.

Πηγή: ipop

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο