Δανέζικη πουτίγκα μήλου

Δανέζικη πουτίγκα μήλου

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα φραμπουάζ ή άλλη
  • ψίχα αλεσμένη από 12 φέτες του τοστ ψωμί
  • 2/3 φλιτζανιού νερό
  • σαντιγί
  • 6 κουταλιές μαργαρίνη
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 κιλό μήλα

Σοτάρετε σε βαθύ τηγάνι με το βιτάμ τις αλεσμένες φέτες ψωμιού σε μέτρια φωτιά ώσπου να ξανθύνουν. Τις αφήνετε κατά μέρος. 

Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Τα βράζετε με το νερό και τη ζάχαρη 25 λεπτά περίπου σε κατσαρόλα ώσπου να μαλακώσουν αρκετά και σχεδόν να λειώσουν. 

Στρώνετε σε φόρμα σουφλέ σε στρώσεις 1 φλιτζάνι σωταρισμένη ψίχα ψωμιού, 2 φλιτζάνια περίπου σάλτσα μήλου και ½ φλιτζάνι μαρμελάδα φραμπουάζ. Επαναλαμβάνετε το ίδιο ώσπου να τελειώσουν τα υλικά τελειώνοντας με ψίχα ψωμιού και ψήνετε την πουτίγκα 25 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς. 

Γαρνίρετε αν θέλετε την πουτίγκα με λίγη επιπλέον μαρμελάδα, σαντιγύ και τη σερβίρετε χλιαρή.

Θερμοκρασία 180 °C, χρόνος ψησίματος 25'

Πηγή: vitam

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο