Γιαννιώτικο κανταΐφι

Γιαννιώτικο κανταΐφι

Υλικά

για το κανταΐφι

  •  1.280 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
  •  1 κούπα(ες) ζάχαρη
  •  1/2 κ.γλ. κανέλα
  •  960 γρ. κανταΐφι
  •  320 γρ. φύλλο για μπακλαβά
  •  2 κούπα(ες) βούτυρο πρόβειο (βάζο)

για το σιρόπι

  •  8 κούπα(ες) ζάχαρη
  •  4 κούπα(ες) νερό
  •  1  λεμόνι, χυμός

Εκτέλεση

για το κανταΐφι

Ανακατεύετε την καρυδόψιχα με τη ζάχαρη και λίγη κανέλα. Χωρίζετε το κανταΐφι και το φύλλο για μπακλαβά στη μέση. Στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψί 40x30εκ. τα μισά φύλλα του μπακλαβά, ενώ αλείφετε το καθένα με βούτυρο.

 Απλώνετε επάνω το μισό κανταΐφι και το σκεπάζετε με το μείγμα της καρυδόψιχας. Κατόπιν απλώνετε το υπόλοιπο κανταΐφι και το ραντίζετε με αρκετό βούτυρο. Το σκεπάζετε με τα φύλλα του μπακλαβά, τα οποία αλείφετε με πάντα με βούτυρο.

Χαράζετε την επιφάνεια του γλυκού σε λουρίδες φάρδους 4 περίπου δακτύλων και ραντίζετε επάνω ελάχιστο νερό. Ψήνετε το κανταΐφι σε μέτριο φούρνο στους 175°C για περίπου 1 ώρα.  

για το σιρόπι

Όταν μισοκρυώσει, το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι, το οποίο έχετε βράσει σε μια κατσαρόλα για 5'. Όταν κρυώσει τελείως το κανταΐφι, το κόβετε σε ορθογώνια κομμάτια.

Πηγή: pastrychef

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο