Τσιζκέικ με γιαούρτι, μασκαρπόνε και λάιμ

Τσιζκέικ με γιαούρτι, μασκαρπόνε και λάιμ

Εύκολο και γρήγορο τσίζκεικ που ετοιμάζεται με γιαούρτι, τυρί μασκαρπόνε και λάιμ κι έχει γεύση δροσερή και πολύ αρωματική!  Ένα γλυκό με σίγουρη επιτυχία και κυρίως χωνευτικό μετά τα επερχόμενα φαγοπότια… 

Υλικά

γα τη βάση

  • 200 γρ. μπισκότα ginger snap ή digestive (αλεσμένα),
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο (λιωμένο)

για την κρέμα

  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι,
  • 400 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia),
  • 40 γρ. άχνη ζάχαρη,
  • χυμός από 1 λάιμ,
  • ξύσμα από 2 λάιμ,
  • τριμμένη σοκολάτα ή ξύσμα λάιμ (για γαρνιτούρα)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύω τα αλεσμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και μεταφέρω το μείγμα σε ανοιγόμενη φόρμα διαμέτρου 18 εκ.. Με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού πιέζω το μείγμα προς την βάση να δημιουργηθεί επίπεδη επιφάνεια. Τοποθετώ στην κατάψυξη για 30’ να σφίξει η βάση.
 
Σε ένα μπολ τοποθετώ το γιαούρτι, το μασκαρπόνε ή το τυρί κρέμα, την ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ κι ανακατεύω. Απλώνω το μείγμα τυριού πάνω στην βάση μπισκότου, που έχω αφαιρέσει από την κατάψυξη, και τοποθετώ το τσιζκέικ στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να κρυώσει καλά.

 

Προτού σερβίρω το τσιζκέικ γαρνίρω την επιφάνεια με λίγο ξύσμα λάιμ ακόμα ή λίγη τριμμένη σοκολάτα. Το τσιζκέικ με γιαούρτι, μασκαρπόνε και λάιμ είναι έτοιμο!
 

Πηγή: dailycious

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο