Τούρτα cheesecake με σοκολάτα και ρυζογκοφρέτα!

Τούρτα cheesecake με σοκολάτα και ρυζογκοφρέτα!

Υλικά

για την βάση

  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια( ή 200 γρ. κουβερτούρα + 50 γρ. λευκή)
  • 1/3 της κούπας ινδοκάρυδο
  • 2 κούπες τριμμένη (με το χέρι) ρυζογκοφρέτα

για την κρέμα

  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ή σπιτική κρέμα γάλακτος
  • 340 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ, ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. κακάο
  • 25 γρ. γάλα σε σκόνη
  • 200 ml γάλα
  • 1 φακελάκι σκόνη ζελατίνης (10 γρ.)

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 22-24 εκατοστά με αποσπώμενο τοίχωμα και στρώνουμε στον πάτο του λαδόκολλα. Τοποθετούμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και την λιώνουμε. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, τις ρυζογκοφρέτες τριμμένες με το χέρι πολύ καλά να μην έχουν μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε. 
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί με την λαδόκολλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα με την πλάτη ενός κουταλιού. Βάζουμε το ταψί μέσα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η βάση (μισή ώρα περίπου).

  

Ετοιμάζουμε την γέμιση, κτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ. Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα άλλο μπολ μαζί με την ζάχαρη άχνη και το κτυπάμε να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Τοποθετούμε την ζελατίνη σε ένα φλυτζάνι με 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό για να μαλακώσει.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα, το κακάο και το γάλα σε σκόνη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε αμέσως από την φωτιά και προσθέτουμε την ζελατίνη ανακατεύοντας για να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ζεστό μείγμα με το γάλα στο τυρί κρέμα και κτυπάμε μέχρι να γίνει ενιαίο.

  

Ρίχνουμε στο σοκολατένιο πλέον μείγμα την κτυπημένη σαντιγύ και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ενσωματωθεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με την παγωμένη ρυζογκοφρέτα.Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Για να το ξεφορμάρουμε περνάμε την λεπίδα ενός μαχαιριού γύρω στα τοιχώματα και προσεκτικά βγάζουμε το στεφάνι. Διακοσμούμε με σιρόπι σοκολάτας ή πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.

Πηγή: mariplateau

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο