Φθινοπωρινή συνταγή για μαρμελάδα σύκο!

Φθινοπωρινή συνταγή για μαρμελάδα σύκο!

Η μαρμελάδα είναι ο πιο νόστιμος τρόπος για να κρατήσεις τη δροσιά του σύκου όλο το χειμώνα.

Υλικά

  • 1 κιλό σύκα
  • 200 γραμ. καστανή ζάχαρη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 5-6 γαρίφαλα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 12 ώρες.

Κατόπιν μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα γαρίφαλα και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά ενώ ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα με ξύλινο κουτάλι.

Αν δουμε πως το μείγμα βγάζει αφρούς, αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος τους με μια τρυπητή κουτάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα.

Μόλις κρυώσει η μαρμελάδα τη μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Συνταγή από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη.

Πηγή: missbloom

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο