Φλαν, γλυκιά Μεξικάνικη λιχουδιά!

Φλαν, γλυκιά Μεξικάνικη λιχουδιά!

Το Φλαν είναι ένα παραδοσιακό γλυκό του Μεξικού και υπάρχουν πολλές εκδοχές. Πολλές φορές στην ζαχαροπλαστική η πιο απλή συνταγή είναι και η καλύτερη. Αν δεν έχετε φτιάξει φλαν ποτέ ξανά τώρα είναι η ευκαιρία να δοκιμάσετε! Είναι εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.

Υλικά 

  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 1/2 κ. γλυκού βανίλια

Εκτέλεση 

Καραμελώνουμε την μισή ζάχαρη σε ένα ταψί. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε έξι αυγά με το σύρμα πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, 1 λίτρο γάλα (όχι light ή άπαχο), και την βανίλια.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα του φλάν. Το ρίχνουμε στο ταψάκι πάνω από την καραμελώμενη ζάχαρη. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαιράκι του βουτύρου με το οποίο θα δοκιμάσουμε το φλαν. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.



 

Πηγή: sidages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο