Γιαουρτόπιτα παραδοσιακή με σταφίδες

Γιαουρτόπιτα παραδοσιακή με σταφίδες

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι σκληρό
  • 4 κουταλάκια του τσαγιού κοφτά μπαίκιν πάουντερ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβιο (μικρό)
  • 4 χαρτάκια βανίλια
  • ξυσμένη φλούδα ενός πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 50 γραμ. σταφίδες ξανθιές
  • 100 γραμ. αμύγδαλα
  • 4 αυγά

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει αφράτο το μίγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αυγά, εξακολουθώντας το χτύπημα, καθώς και το γιαούρτι.

Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι μαζί με τη μπαίκιν πάουντερ και τις βανίλιες. Προσθέτουμε στο μίγμα του βουτύρου, το μισό αλεύρι και το κονιάκ. Χτυπάμε, ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και δουλεύουμε ακόμα, μέχρι να γίνει ένα μίγμα λείο.

Έχουμε, στο μεταξύ, ξεφλουδίσει και καβουρδίσει ελαφρά τα αμύγδαλα. Τα κοπανίζουμε καλά, τα προσθέτουμε στο μίγμα, ανακατεύουμε λιγάκι ακόμα και το μίγμα είναι έτοιμο.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι το ταψάκι. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα, το στρώνουμε καλά να γίνει ισόπαχο παντού και σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνειά του τις σταφίδες. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μία ώρα περίπου.

Πηγή: miam.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο