Τραγανιστά μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης!

Τραγανιστά μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης!

Υλικά

  • 1/2 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. μέλι
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροσπασμένα
  • 150 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 2-3 πρέζες τριμμένη κανέλα(αν θέλεις)
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ευρύχωρο μπωλ, τα ομογενοποιούμε και ζυμώνουμε για λίγο. Όχι πολύ όμως γιατί θα λαστιχώσει η ζύμη. Αν δούμε ότι είναι πολύ σφιχτή η ζύμη προσθέτουμε μερικές κουταλιές νερό προσεκτικά μην μας πέσει πολύ.

Σκεπάζουμε το μπωλ με μια μεμβράνη για 15-20 λεπτά για να ξεκουραστεί η ζύμη και βάζουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-5 μέρη και πλάθουμε σε μπαστουνάκια  κυλινδρικά με διάμετρο 2-3 εκατοστά. Κατόπιν κόβουμε τα μπαστουνάκια σε δίσκους πάχους μισού δακτύλου. Τα απλώνουμε σε ταψί φούρνου, στρωμένο με χαρτί ψησίματος, σχετικά αραιά γιατί απλώνουν στο ψήσιμο. 

Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά έχοντας το νου μας προς το τέλος μην μας αρπάξουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα φυλάμε σε σιδερένιο κουτί γιατί τραβούν υγρασία εύκολα και μαλακώνουν.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο