Υλικά

  • 1 φακελάκι (1 κουταλάκι) άγευστη ζελατίνη
  • 2 κούπες γλυκό του κουταλιού κεράσι ελαφρά πολτοποιημένο 
  • 1/3 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι βανίλια
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 1 κούπα κρύα Κρέμα γάλακτος πλήρης

Εκτέλεση

Βάλτε 1/4 της κούπας πολύ κρύο νερό σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε την ζελατίνη να μαλακώσει για ένα λεπτό και σε χαμηλή φωτιά, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.

Χτυπήστε στο μπλέντερ τα κεράσια, την ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέστε την ζελατίνη και χτυπήστε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και αναμίξατε με το γιαούρτι.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος  σε ένα παγωμένο μπολ μέχρι να στέκεται και αναμίξατε την απαλά με το μείγμα του γιαουρτιού. Χωρίστε την μους σε 4 ποτήρια και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή για ένα βράδυ.

Γαρνίρετε με στραγγισμένο γλυκό του κουταλιού κεράσι.