Υλικά

  •  1.200 γρ. τυρί μυζήθρα ή ρικότα
  •  1/2 κούπα ζάχαρη
  •  2 κούπες μέλι
  •  10  αβγά
  •  2  λεμόνια, ξύσμα
  •  4 κ.γλ. κανέλα
  •  1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για το γαρνίρισμα

  •   μέλι
  •   κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ βάζω τη μυζήθρα ή τη ρικότα, προσθέτω τη ζάχαρη, το μέλι κι ανακατεύω καλά. Προσθέτω διαδοχικά τα αβγά, το ξύσμα του λεμονιού και την κανέλα, ανακατεύοντας ζωηρά ενδιάμεσα. Τέλος, ρίχνω στο μπολ το αλεύρι, το οποίο έχω προηγουμένως καλά κοσκινίσει. Αναδεύω απαλά.

Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς τη βάση και τα τοιχώματα μιας φόρμας με διάμετρο 20εκ.. Αδειάζω μέσα το μείγμα της μελόπιτας, φροντίζοντας να πάει παντού, ομοιόμορφα.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40' περίπου. Όταν αρχίσει να κρυώνει η μελόπιτα, τη γαρνίρω με όσο μέλι και κανέλα θέλω!