Μίνι ’’κωκ’’ donuts

Μίνι ’’κωκ’’ donuts

Τα donuts τρώγονται και σκέτα, εάν δεν έχετε όρεξη για έξτρα βήματα προετοιμασίας ή με γέμιση από μαρμελάδα για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα ή πραλίνα φουντουκιού για πιο "κολασμένο".

Υλικά

 6 μίνι κωκ

για τα donuts

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1/3 κούπας γάλα 2%
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 70 γρ. κουβερτούρα 
  • 70 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά, αλεύρι, ζάχαρη, baking powder, αλάτι και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υγρά υλικά, αυγά, γάλα, γιαούρτι, ελαιόλαδο και εκχύλισμα βανίλιας και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθούν.


Μοιράζουμε την ζύμη ισόποσα στις θήκες για donuts, καλύπτοντας περίπου τα 2/3 κάθε θήκης. Ψήνουμε για περίπου 18-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά τους. Αφήνουμε τα donuts να κρυώσουν τελείως.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας. Σε μπεν-μαρι ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρά, για να σφίξει και να μπορούμε να το απλώσουμε πιο εύκολα.

Κόβουμε τα donuts στην μέση και απλώνουμε από μια κουταλιά κρέμας στο κάτω μισό μέρος και καλύπτουμε το πάνω μέρος με το γλάσο σοκολάτας. Καπακώνουμε και καταναλώνουμε άμεσα. Συνταγή από την  Κίκα owner του cookika.com

Πηγή: cookika

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο