''Αμέθυστα'', υπέροχα σιροπάτα γλυκάκια

’’Αμέθυστα’’, υπέροχα σιροπάτα γλυκάκια

Υλικά

για τη ζύμη

  •     500γρ. ή 2 ποτήρια νερού καλαμποκέλαιο
  •     1 κουτάκι μπύρα (330ml)
  •     2 πακετα αλεύρι φαρίνα απ
  •     ξυσμα από ένα πορτοκάλι
  •     τριμμένη ινδική καρύδα (για πασπάλισμα)

για τη γέμιση

  •     400γρ. μαρμελάδα φράουλα ή ότι σας αρέσει 
  •     230γρ. ή 1 ποτήρι νερού ψιλοκομμένα καρύδια

για το σιρόπι

  •     460γρ. ή 2 ποτήρια νερού νερό
  •     440γρ. ή 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  •     2 κουτ. σούπας μέλι

Εκτέλεση

Για να κάνουμε τη ζύμη ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο, τη μπύρα, το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας σε ένα μπολ καλά τα καρύδια με τη μαρμελάδα φράουλα. Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης το κάνουμε μπαλάκι και το πιέζουμε με την παλάμη μας, έτσι ώστε να πλατύνει και τοποθετούμε πάνω του μία κουταλιά από τη γέμιση.

  

Το κλείνουμε προσεκτικά από τις άκρες προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μία μικρή μπάλα. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαδόκολλα) και βάζουμε τα μπαλάκια με το άνοιγμα προς τα κάτω, έτσι ώστε να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

για το σιρόπι
Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά για να ετοιμάσουμε το σιρόπι. Αφού έχουν κρυώσει τα αμέθυστα τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι και πασπαλίζουμε με την καρύδα.

Πηγή: mageirikikaisintages.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο