Σοκολατένια πίτα με Ιταλικά τυριά (v)

Σοκολατένια πίτα με Ιταλικά τυριά (v)

Μια διαφορετική γλυκιά πίτα. Με σοκολατένια μπισκοτένια ζύμη που μέσα κρύβει γλυκά Ιταλικά τυριά που συνδυάζονται εξαιρετικά! Τραγανή κρούστα και μαλακή γέμιση με κομματάκια σοκολάτας που χύνεται μόλις κόψουμε το κομμάτι. Όποιος αντέχει ας μη δοκιμάσει. Εκτέλεση από την Ειρήνη owner του paxxi.gr

Υλικά

για τη ζύμη

  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ κακάο
  • 150 γρ βούτυρο, κρύο σε κυβάκια
  • 120 γρ ζάχαρη

για τη γέμιση

  • 200 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ τυρί ρικότα
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
  • λίγη άχνη ζάχαρη, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για να φτιάξω τη ζύμη σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο. Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτω τη ζάχαρη. Ρίχνω το μίγμα αλεύρι – κακάο και το ενσωματώνω. Τελευταίο βάζω το κρύο βούτυρο σε κυβάκια και ανακατεύω μέχρι να μη φαίνεται. Σκεπάζω τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 30 – 60 λεπτά.

Για τη γέμιση λιώνω τα τυριά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Προσθέτω τη ζάχαρη, ανακατεύω και ρίχνω τις σταγόνες κουβερτούρας.

Για να φτιάξω την σοκολατένια πίτα τοποθετώ μια λαδόκολλα στον πάτο μια φόρμας διαμέτρου 24 εκ. Παίρνω τα 2/3 της ζύμης και απλώνω με τη ράχη του κουταλιού, ένα λεπτό στρώμα στον πάτο της φόρμας, σηκώνοντας και στα τοιχία 2 - 3 εκ ύψους. Αδειάζω μέσα τη γέμιση των τυριών.

Πάνω σε ένα αλευρωμένο φύλλο λαδόκολλας βάζω την υπόλοιπη ζύμη, ραντίζω και από πάνω με αλεύρι, σκεπάζω με ένα δεύτερο φύλλο λαδόκολλας και με τον πλάστη την ανοίγω σε στρογγυλή διάμετρο 24 εκ για να καλύψω τη γέμιση.

Αφαιρώ μαλακά τη πάνω λαδόκολλα (αν κολλάει, έχει ζεσταθεί, τη βάζω για λίγο στο ψυγείο και βγαίνει ευκολότερα έπειτα). Τινάζω το περίσσιο αλεύρι και σκεπάζω την πίτα με τη ζύμη. Αφαιρώ προσεκτικά σιγά σιγά τη δεύτερη λαδόκολλα (αν ανοίξει σε κάποιο σημείο δεν πειράζει θα κλείσω μετά) φροντίζοντας να σκεπαστεί όλη η γέμιση.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 30 – 40 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει 15 λεπτά και μετά βγάζω τη φόρμα. Όταν κρυώσει σερβίρω αφού πρώτα γαρνίρω από πάνω με λίγη άχνη.

Πηγή: paxxi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο