Κέικ πορτοκάλι ’’το μοσχομυριστό’’!!!

Κέικ πορτοκάλι ’’το μοσχομυριστό’’!!!

Πραγματικά ένα μυρωδάτο  αφράτο κέικ που παραμένει μέσα υγρό με το άρωμα πορτοκαλιού οικονομικότατο και  πολύ γρήγορο !!!
Μπορούμε να το φτιάξουμε χωρίς μίξερ με την βοήθεια του αυγοδάρτη, έτσι το φτιάχνω κι εγώ ή χρησιμοποιώ το μιξεράκι χειρός για ευκολία να μην λερώνω πολλά !! 

Υλικά 

Η δοσολογία είναι διπλή για ταψί τετράγωνο 26x35. Για φόρμα του κέικ κάντε την μισή δόση στα υλικά, δηλαδή χωρίστε τα στην μέση, είτε για τη στρογγυλή, είτε για τη μακρόστενη. 

  • 2 ποτήρια του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 3 πορτοκάλια μέτρια η 2 μεγάλα ολόκληρα πλυμένα καλά και περασμένα στο μούλτι πολτοποιημένα [με την φλουδα μαζί ]
  • 4 αυγά  
  • 3 ποτήρια του νερού αλεύρι Αλατίνη η για όλες τις χρήσεις ΄
  • 4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
  •  3 βανίλιες 
  • ζάχαρη άχνη 
  • λίγο βιτάμ για την φόρμα 

Εκτέλεση

 Βάζουμε σε μπόλ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός.

Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι ,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μίγμα.

  

  

Ανάβουμε εντωμεταξύ το φούρνο στους 170 με 180 ανάλογα το φούρνο να προθερμανθεί. Βουτυρώνουμε την φόρμα την πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι, αδειάζουμε το υλικό.

Tο τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο, θέλει περίπου 1 ώρα !

Αν θέλουμε βάζουμε από πάνω αραιωμένη μαρμελάδα πορτοκάλι,η το πασπαλίζουμε με άχνη. Αφράτο και μοσχομυριστό !!!

Πηγή: mageirikikaisintages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο