’’Σεκέρ παρέ’’, σιροπιαστό γλυκό από την Πόλη

’’Σεκέρ παρέ’’, σιροπιαστό γλυκό από την Πόλη

Υλικά

  • 250γρ βούτυρο 
  • 3 αυγά
  • 150 σιμυγδάλι 
  • 150 άχνη 
  • 1κουτ.μπέικιν πάουντερ
  • 500 γρμ.αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση

 Όλα τα υλικά τα ρίχνουμε μέσα στο μίξερ για να γίνει μια ζύμη.

 Πλάθουμε την ζύμη σαν κεφτεδάκια, τα τοποθετούμε στο ταψί, τα πατάμε με το δάχτυλο στη μέση και με ένα πιρούνι από πάνω πιέζουμε στραυρωτά να γημιουργηθεί σχέδιο καρέ.

 Τα αλείφουμε με αυγό και βάζουμε ένα αμύγδαλο από πάνω. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.

Όσο τα έχουμε στο φούρνο φτιάχνουμε ένα απλό σιρόπι 

για το σιρόπι

  • 1 κιλο ζαχαρη 
  • 1 1/2 νερο
  •  1/4 λεμονι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν. Αφού βγάλετε την πρώτη φουρνιά (συνολικά είναι για 3 ταψιά φούρνου), αφού κρυώσουν ρίχνετε από πάνω το ζεστό σιρόπι.  

Πηγή: irida

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο