Κουπ σοκολάτας με σαντιγί

Κουπ σοκολάτας με σαντιγί

Υλικά

για 6 άτομα

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 8 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 3 φύλλα ζελατίνας 
  • 100 γρ. βούτυρο 
  • 1 κουταλιά ζάχαρη 
  • 3-4 κουταλιές μπράντι ή κονιάκ 
  • σαντιγί και φλούδες σοκολάτας, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Μουλιάζεις τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό, για να μαλακώσουν. Λιώνεις σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και ρίχνεις το μπράντι. Ανακατεύεις καλά. Αποσύρεις από το μπεν μαρί, προσθέτεις στη λιωμένη σοκολάτα τα φύλλα ζελατίνας καλά στυμμένα και ανακατεύεις για να διαλυθούν. Κατόπιν προσθέτεις τους κρόκους των αυγών έναν έναν, ανακατεύοντας αργά με κυκλικές κινήσεις. 

Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με τη ζάχαρη. Αναμειγνύετε τη μαρέγκα με το μείγμα της σοκολάτας προσεκτικά με απαλές κινήσεις. Αφήνετε τη μους για 20’ στο ψυγείο. 

Μοιράζετε σε 6 μεγάλα ή 8 μέτρια ποτήρια το μείγμα της σοκολάτας και τα αφήνετε στο ψυγείο αρκετές ώρες για να σφίξουν. Γαρνίρετε τα ποτήρια με σαντιγί και φλούδες σοκολάτας τη στιγμή που θα τα σερβίρετε.

Πηγή: missbloom

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο