Ανάλαφρο cheesecake με γιαούρτι

Ανάλαφρο cheesecake με γιαούρτι

Υλικά

για το μπισκότο

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα                    
  • 100 περίπου γρ. βούτυρο                       
  • 1 καπάκι μπουκαλιού κονιάκ ή λικέρ βύσσινο

για την κρέμα

  •  1 γιαούρτι στραγγιστό             
  •   600 περίπου γρ. τυρί κρέμα φιλαδέλφια        
  •   1 κούπα ζάχαρη

για την επικάλυψη 

  • 1 βάζο μαρμελάδα (εμείς χρησιμοποιήσαμε βύσσινο)

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού (κατά προτίμηση τσέρκι). Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε μαζί με το λικέρ στο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά για να βραχούν όλα. Αφού τα πατήσουμε με το χέρι προς τον πάτο να γίνει μια σφιχτή μάζα, ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά στον φούρνο.

Όσο ψήνουμε το μπισκότο, ανακατεύουμε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το τυρί και τη ζάχαρη. Μόλις σφίξει λίγο η κρέμα μας είναι έτοιμη. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει το μπισκότο και αλείφουμε την κρέμα από πάνω. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για αρκετές ώρες και μετά τοποθετούμε τη μαρμελάδα.

Βγάζουμε το τσέρκι και το chesecake μας έχει τη μορφή τούρτας όπως στη φωτογραφία.

Πηγή: thatseat

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο