Υλικά

  • 225g βούτυρο
  • Ζάχαρη 150g
  • 1 αυγό, που χωρίζονται
  • 115 g πάστα αμυγδάλου
  • 5 ml του εκχυλίσματος αμυγδάλου
  • 250g αλεύρι
  • 70 γρ. σπασμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς .

Ανακατέψτε το βούτυρο μέχρι να έχει κρεμώδη υφή σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι το μέιγμα να είναι ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε τον κρόκο του αυγού (εκτός από το ασπράδι), την πάστα αμυγδάλου, το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε το αλεύρι και ομογενοποιήστε το μείγμα.

Απλώστε το μείγμα πάνω από ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο (περίπου 35 εκατοστά x 23 cm και ύψος 5 cm) ταψί. Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού μέχρι να σφίξοει, άπλωσε το επάνω από το υλικό στο ταψί και πασπάλισε με τα σπασμένα αμύγδαλα.
Ψήσε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο φως. Το αφήνετε να κρυώσει και κόψτε σε τετράγωνα 5×5 cm. Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο.